Gasdistributiesysteem – Producten

In de tabbladen hieronder vindt u de producten van Combigas. Van leidingmarkeringstickers tot laboratorium afnamepunten, alle producten die u nodig heeft voor uw gasdistributiesysteem vindt u in onze database. U kunt uiteraard alle productinformatiebladen downloaden.


 • Gereinigde naadloos koperen buis

  PI-K 001 Koperen buisIn de gezondheidszorg, laboratoria en industrie is het noodzakelijk om in gasdistributiesystemen materialen te gebruiken die gegarandeerd duurzaam zijn en aan hoge eisen voldoen.

  Koper heeft een natuurlijke sterkte. Daardoor kunnen koperen buizen een hoge werkdruk weerstaan en hebben ze een lange levensduur. Deze eigenschappen maken de buizen uitermate geschikt om te gebruiken voor het distribueren van zuivere gassen.

  De koperen buizen die Combigas levert, zijn gefabriceerd conform NEN-EN 13348. Om verontreiniging tijdens opslag en transport te voorkomen, worden alle buizen altijd afgedopt geleverd.

  Materiaal

  De kwaliteit van het gebruikte koper wordt aangeduid met Cu-DHP en bevat minimaal 99,9% koper en tussen de 0.015% en 0,040% fosfor. Daarnaast wordt een rest koolstofgehalte van maximaal 0,020 g/m2 gegarandeerd. Een restkoolstofgehalte van maximaal 0,010 g/m2 is op aanvraag leverbaar. Iedere levering is voorzien van een 3.1 certificaat conform NEN-EN 10204.

  Toepassing

  De gereinigde naadloos koperen buis is toepasbaar voor het distribueren van gecomprimeerde gassen en vacuüm binnen een temperatuurbereik van -20°C tot 40°C. Andere bedrijfstemperaturen zijn op verzoek leverbaar.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-001-Koperen-buis.pdf

 • Leidingmarkeringen

  PI-K 002 LeidingmarkeringenOm risico’s beheersbaar te maken en overzicht te houden over gebouwgebonden gasinstallaties, is het markeren van gasleidingen noodzakelijk en vanuit Nederlandse – en Europese regelgeving verplicht.
  De leidingmarkeringen dienen qua kleur en opdruk te voldoen aan vastgestelde normen Naast de kleur worden de stroomrichting, de naam, chemische formule en eventuele gevaarlijke eigenschappen van het medium op de markering weergegeven.

  De markeringen moeten minstens worden aangebracht:

  • Om de 10 meter
  • Bij elke aftakking en bij elk tappunt
  • Voor en na een wand-, schot- of muurdoorvoer

  Combigas heeft op basis van actuele normeringen de meest voorkomende leidingmarkeringen gestandaardiseerd.

  Materiaal

  • Leidingstickers volgens NEN 3050: eenzijdig, zelfklevend standaard vinyl. Kleur volgens NEN3050 met zwarte opdruk.
  • Leidingstickers volgens NEN-EN-ISO 7396-1: eenzijdig, zelfklevend standaard vinyl. Kleur wit voorzien van kleurband volgens NEN-EN-ISO 5359 met zwarte opdruk.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-002-Leidingmarkeringen.pdf

 • Laboratorium afnamepunten HiQ

  PI-K 005 Laboratorium afnamepunten HiQIn laboratoria worden diverse gassen toegepast die veelal middels een centraal gasdistributiesysteem getransporteerd worden naar de locatie waar de gassen worden gebruikt.

  Om het gas op de juiste wijze aan te bieden aan een toestel of voor een toepassing, zijn er meerdere afnamepunten mogelijk om de gewenste druk of flow te verkrijgen.

  Technische gegevens

  • Pin max 40 bar
  • Messing verchroomd. Rvs voor corosieve gassen op aanvraag
  • In- en uitgang G ¼” binnendraad, inclusief in- uitgaande RVS knelkoppeling of slangpilaar naar keuze
  • Identificatie met gascodering

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-005-Laboratorium-afnamepunten-HiQ.pdf

 • Magneetafsluiter F420

  PI-K 006 Magneetafsluiters-1Het magneetventiel F420 van Céodeux-Cryotec is een compact, indirect (servo-gestuurd) werkend 2/2-weg magneetventiel met vele toepassings- mogelijkheden voor industriële gasinstallaties.

  De F420 is uitgevoerd met female BSP-schroefdraadaansluitingen. Andere aansluitingen, zoals soldeeraansluiting en klemringkoppelingen,
  zijn mogelijk. Standaard wordt de F420 geleverd in messing.
  Het ventiel voldoet aan de reinheidseisen van NEN-EN-ISO 15001:2010 en is daarmee geschikt voor zuurstof en o.a. toepasbaar in leidingsystemen voor medische gassen ( NEN-EN-ISO 7396-1).
  Het magneetventiel kan in elke willekeurige positie worden gemonteerd.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-006-Magneetafsluiters.pdf

 • Unicontrol afnamepunten

  Unicontrol afnamepunten zijn uitermate geschikt voor technische industriële gassen met een reinheid tot 5.0. Het afnamepunt bestaat uit een montageplaat voor wandbevestiging, een kogelafsluiter, een drukregelaar voorzien van instelmanometer volgens EN 562 en een slangtule voor aansluiting van een slang. Meervoudige versies zijn eveneens leverbaar.

  Toepassing

  De unicontrol afnamepunten zijn uitermate geschikt om de centrale leidingdruk te reduceren naar een gebruikersdruk voor o.a. autogeen- en lastoepassingen. Door haar grote capaciteit zijn de unicontrol afnamepunten ook geschikt voor andere industriële toepassingen, zoals blanketing en begassing van producten. Met een aanpassing is ze ook te gebruiken voor de voedingsmiddelenindustrie.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-007-Technische-afnamepunten.pdf

 • Cilindercentrale MM70 Acetyleen

  Cilindercentrale MM70 is speciaal ontworpen naar aanleiding van de eisen van NEN-EN-ISO 14114 om acetyleen uit cilinders op een veilige manier te reduceren tot een leidingdruk van maximaal 1,5 bar. De MM70 serie wordt geleverd in een zeer complete uitvoering, bestaande uit een montageplaat, handmatige snel afsluiter, drukregelaar voorzien van ontlastventiel en instelknop, vlamdover en toevoerafsluiter.

  Toepassing

  Geschikt voor het reduceren van diverse kwaliteiten acetyleen en optioneel uit te breiden tot maximaal 1×8 cilinders voor de MM70-1 en 2×8 cilinders voor de MM70-2. De centrale voldoet hiermee aan de eisen volgens NEN-EN-ISO 14114.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-008-Cilindercentrale-MM70-acetyleen.pdf

 • Cilindercentrale MM70

  De cilindercentrale MM70 is een compacte, eenvoudige cilindercentrale voor brandbare- en niet brandbare gassen, die zorgt dat uw cilinderdruk wordt gereduceerd naar een veilige leidingdruk. 

  De MM70 serie wordt geleverd in een zeer complete uitvoering bestaande uit een montageplaat, terugslagventiel, spoelafsluiter, hoofdafsluiter, drukregelaar voorzien van ontlastventiel en instelknop en toevoerafsluiter.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-009-Cilindercentrale-MM70.pdf

 • Veerveiligheid SV805

  De SV805 is een veerbelaste afblaasbeveiliging die speciaal is ontworpen om uw gasdistributiesysteem, drukvat of apparaat te beveiligen tegen een té hoge druk. Een te hoge druk kan bijvoorbeeld ontstaan bij het falen van een drukregelaar. 

  Het toepassen van een afblaasveiligheid in uw installatie is noodzakelijk om te voldoen aan de richtlijn drukapparatuur PED 97/23/EG en de onderliggende normen, zoals NEN-EN 15001-1 (laboratoria en industrie) en de NEN–EN ISO 7396-1 (gezondheidzorg).

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-010-Veiligheid-SV805.pdf

 • Kogelafsluiter model GKKV3

  De kogelafsluiter GKKV3PD is bijzonder geschikt om te worden toegepast in leidingsystemen voor industriële en medische gassen. De conus op de kogelkraan vormt met de bol van de soldeer-of lasnippel een ideale metallische gasdichte afdichting. 

  Bij montage kan de kraan altijd in de juiste positie worden gebracht, zonder het risico van lekkage door het verdraaien. Voor de verbinding met koperen leiding is een diversiteit aan soldeernippels en wartels volgens de NEN-EN-560 leverbaar. Voor rvs leidingen zijn lasnippels leverbaar.PI-K 011 Kogelafsluiter GKKV3 webdoc

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-011-Kogelafsluiter-GKKV3.pdf

 • Wandafnamepunt HiQ REDLINE® B40

  Het afnamepunt uit de 40 HiQ Redline® serie is speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij kwaliteit en zuiverheid van het gas essentieel zijn. 

  Door haar fraaie compacte design is het afnamepunt geschikt voor tafelopbouw en leverbaar in drie uitvoeringen:
  Uitvoering A : Open/dicht afsluiter en montagezuil. Uitvoering B : Open/dicht afsluiter, drukregelaar en montagezuil. Uitvoering C : Open/dicht afsluiter, drukregelaar, doseerventiel en montagezuil.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-012-afnamepunt-HIQ-B40.pdf

 • Afnamepunt wandinbouw HiQ REDLINE® L40

  Het afnamepunt uit de 40 HiQ Redline® serie is speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij kwaliteit en zuiverheid van het gas essentieel zijn.

  Door haar fraaie compacte design is het afnamepunt geschikt voor wandinbouw en leverbaar in drie uitvoeringen.

  Uitvoering A : Open/dicht afsluiter en inbouwmuurplaat.

  Uitvoering B : Open/dicht afsluiter, drukregelaar en inbouwmuurplaat.

  Uitvoering C : Open/dicht afsluiter, drukregelaar, doseerventiel en                      inbouwmuurplaat.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-013-afnamepunt-HIQ-L40.pdf

 • Wandafnamepunt HiQ REDLINE® W40

  Het afnamepunt uit de 40 HiQ Redline® serie is speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij kwaliteit en zuiverheid van het gas essentieel zijn.   

  Door haar fraaie, compacte design is het wandafnamepunt geschikt voor wandbouw en leverbaar in drie uitvoeringen.

  Uitvoering A : Open/dicht afsluiter en montageprofiel.
  Uitvoering B : Open/dicht afsluiter, drukregelaar en montageprofiel.
  Uitvoering C : Open/dicht afsluiter, drukregelaar, doseerventiel en montageprofiel.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-014-afnamepunt-HIQ-W40.pdf

 • Wandafnamepunt EMD 500 06

  Het afnamepunt EMD 500 06 is speciaal ontworpen voor toepassingen waarbij capaciteit,  kwaliteit en zuiverheid van gassen essentieel zijn.    

  Door haar fraaie design is het wandafnamepunt EMD 500 06 geschikt voor wandopbouw en leverbaar in verschillende regelbereiken, voor gassen met corrosieve eigenschappen of daar waar de omgeving dit vraagt.

  Het wandafnamepunt is verkrijgbaar in een messing verchroomde uitvoering en in een rvs uitvoering.

  De open- / dichtafsluiter, insteldrukregelaar en de instelmanometer is in z’n geheel gebouwd op een aluminium montageplaat.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-015-afnamepunt-EMD-500-06.pdf

 • Membraanafsluiter serie 7800

  De membraamafsluiter uit de serie 7800 is een klepafsluiter met een rvs scheidingsmenbraam. Dit maakt de afsluiter bijzonder geschikt om toe te passen in leidingsystemen voor zuivere gassen.

  Het rvs scheidingsmembraan zorgt voor een hoge diffusiedichtheid van de afluister. De aansluitingen van de membraamafsluiter zijn standaard voorzien van een hol conus met buitendraad, met passende soldeernippels die zorgen voor een geheel metallische afdichting. Daarnaast is er een uitvoering met messing of rvs (twin ferulle) knelkoppelingen leverbaar, die ook geheel metallisch afdichten.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-016-Membraanafsluiters-7800.pdf

 • Membraanafsluiter MVA 501 G

  De membraanafsluiter uit de DruVa serie heeft een ergonomisch ontwerp met grote flexibiliteit en is bijzonder geschikt voor speciale gassen en vacuüm, waarbij hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit , lekdichtheid en veiligheid.

  De membraanafsluiter is leverbaar in een messing uitvoering met Hasteloy membraan.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-018-Membraan-afsluiter-MVA-501.pdf

 • Semi-automatische cilindercentrale BMD202-39 Acetyleen

  Een compacte centrale voor twee of meer cilinders acetyleen die op basis van drukverschil automatisch overschakelt wanneer een zijde leeg raakt.  De BMD202-39 is speciaal ontworpen volgens de laatste eisen van NEN-EN-ISO 14114 om acetyleen uit cilinders op een veilige manier te reduceren tot een leidingdruk van maximaal 1,5 bar. 

  De BMD202-39 serie wordt geleverd in een zeer complete uitvoering bestaande uit een montageplaat, handmatige snelafsluiters, drukregelaar met handel voor het bepalen van voorkeurszijde, tweede trap drukregelaar,  vlamdover en toevoerafsluiter. Optioneel leverbaar met inductieve contactmanometers voor inhoudssignalering op afstand.

  Toepassing

  Geschikt voor het reduceren van diverse kwaliteiten acetyleen en optioneel uit te breiden tot maximaal 2×8 cilinders. De centrale voldoet hiermee aan de eisen volgens NEN-EN-ISO 14114.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-021-Cilindercentrale-BMD202-39.pdf

 • Drukregelaar U13

  Drukregelaar U13 uit de Spectrotec lijn van Spectron is een goede veerbelaste enkeltraps regelaar die nauwkeurig de druk afregelt  bij een grote capaciteitsvraag van gassen.

  De drukregelaar is uitermate geschikt voor grootverbruikers van gassen1 tussen 20 en 400 nm3/h en is tevens leverbaar in een speciale uitvoering voor zuurstof.

  Om te zorgen dat de drukregelaar goed functioneert, maakt u gebruik van een aansluitkoppelingen met snuffelboring (zie bestelgegevens).

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-026-Drukregelaar-U13.pdf

 • Combi hogedruk flexibele koppelleidingen

  De Combi hogedruk flexibele koppelleidingen zijn speciaal ontwikkelt om in verschillende situaties gascilinders en -pakketten te kunnen aansluiten op een leidingnet. De flexibele koppelleidingen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

  Door haar modulaire samenstelling zijn de slangen snel te assembleren en uit voorraad te leveren met de juiste aansluitingen, zowel secundair als primair.

  Standaard zijn alle slangen geschikt voor 200 bar werkdruk ( 300 bar Combi Zwart)  en  voorzien van een Anti Slag Breuk kabel (ASB) die voorkomt dat de slang gaat slaan mocht ze breken. De rvs omvlechting is voorzien van een Hytrel buitenmantel om pijnlijke verwondingen aan handen tijdens het aansluiten te voorkomen.

  De bijpassende cilinderaansluitingen zijn vervaardigd uit hoogwaardig messing en ontworpen met een 90° aansluitbocht, zodat de slang tijdens het aansluiten niet onder spanning komt te staan.

  Om de juiste slang voor de juiste toepassing te sel ecteren heeft Combigas een drietal uitvoeringen ontworpen: Combi Zwart, Combi Blauw en Combi Rood. Elk is leverbaar in één meter lengte voor cilinders en tweeënhalve meter lengte voor het aansluiten van gaspakketten.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-027-Hogedruk-flexibele-koppelleidingen.pdf

 • Leidingdrukregelaar LMD 500-01

  De Combi hogedruk flexibele koppelleidingen zijn speciaal ontwikkelt om in verschillende situaties gascilinders en -pakketten te kunnen aansluiten op een leidingnet. De flexibele koppelleidingen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

  Door haar modulaire samenstelling zijn de slangen snel te assembleren en uit voorraad te leveren met de juiste aansluitingen, zowel secundair als primair.

  Standaard zijn alle slangen geschikt voor 200 bar werkdruk ( 300 bar Combi Zwart)  en  voorzien van een Anti Slag Breuk kabel (ASB) die voorkomt dat de slang gaat slaan mocht ze breken. De rvs omvlechting is voorzien van een Hytrel buitenmantel om pijnlijke verwondingen aan handen tijdens het aansluiten te voorkomen.

  De bijpassende cilinderaansluitingen zijn vervaardigd uit hoogwaardig messing en ontworpen met een 90° aansluitbocht, zodat de slang tijdens het aansluiten niet onder spanning komt te staan.

  Om de juiste slang voor de juiste toepassing te sel ecteren heeft Combigas een drietal uitvoeringen ontworpen: Combi Zwart, Combi Blauw en Combi Rood. Elk is leverbaar in één meter lengte voor cilinders en tweeënhalve meter lengte voor het aansluiten van gaspakketten.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-028-leidingdrukregelaar-LMD500-01.pdf

 • Leidingdrukregelaar R280

  De R280 leidingdrukregelaar is een robuuste drukregelaar die geheel uit messing bestaat. Hij is uitermate geschikt voor het reduceren van de druk van medische gassen, perslucht en neutrale gassen.

  De leidingdrukregelaar R280 is speciaal gereinigd voor zuurstofgebruik en wordt standaard geleverd met spindelborgmoer en één manometeraansluiting afgeblind. Instelling door handwiel, knevel of zeskant, afhankelijk van model en secundaire druk. Manometers, bevestigingsbeugels en revisiesets zijn separaat leverbaar.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-029-Leidingdrukregelaar-R280.pdf

 • RVS BUIS SQ

  In de zware industrie, voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en laboratoria is het noodzakelijk materialen te gebruiken die aan hoge eisen voldoen en waarvan de duurzaamheid gegarandeerd is. Dankzij de sterkte van de door ons geselecteerde rvs legeringen kunnen de buizen hoge werkdrukken weerstaan en hebben ze een lange levensduur. 

  Deze eigenschappen maken de buizen uitermate geschikt om te gebruiken voor het transporteren van gassen in een schone of juist agressieve omgeving. De standaard rvs buizen die door Combigas worden geleverd zijn gefabriceerd conform NEN-EN 10088 en getest volgens TÜV rapportage 271-12 . Alle buizen worden afgedopt geleverd om verontreiniging tijdens opslag en transport te voorkomen.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-031-RVS-buis-SQ.pdf

 • Isolatiekoppeling model PNN

  De PNN isolatiekoppeling is specifiek ontwikkeld voor medische gasinstallatiesystemen. Door middel van deze isolatiekoppeling wordt een galvanische scheiding/onderbreking van leidingsystemen verkregen. Toepassing vindt plaats in leidingen naar kamers met K3 classificatie volgens de NEN1010:2007.

  De koppelingen zijn direct inzetbaar en geschikt voor hardsolderen. De isolatiekoppelingen worden zuurstof, olie-en vetvrij geleverd en zijn handvast aangedraaid.

  Technische gegevens

  De isolerende werking van de koppeling is gebaseerd op de toepassing van POM tussenringen. Tijdens de montage van de koppeling is het belangrijk dat de temperatuur ter plaatse van de POM ringen niet boven de 60°C uitkomt.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-034-Isolatiekoppeling.pdf

 • Sinterbronzen filter F445


  Filter F445 is een robuust filter voor een werkdruk tot 40 bar, voorzien van een messing opvangbeker en condens aftap. Deze uitvoering is speciaal gereinigd voor zuurstofgebruik en heeft een sinterbronzen filter van 40 of 5 ųm. Uitvoeringen 03 (G 3/8”) en 06 (G3/4”) worden geleverd met verloopringen.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-036-Filter-F445.pdf

 • HB GSK-3 Besturings- en signaleringsunit

  De GSK nb-3 is een door een microprocessor gestuurde signalerings- en besturingsunit, die zorgt dat de reservevoorziening automatisch wordt geactiveerd wanneer de hoofdvoorziening uitvalt (bijvoorbeeld een compressor of een voorraadtank).

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-037-HB-GSK-3-besturings-en-signaleringunit.pdf

 • Dubbeltraps regelaar special laser C200/2

  De dubbeltraps regelaar is een speciale cilinderdrukregelaar voor lasergassen die gebruikt worden voor een lasersnijmachine.

  De regelaar wordt direct op de cilinder aangesloten. De druk wordt in twee trappen gereduceerd, waardoor de uitgaande druk constant blijft op het moment dat de cilinder leeg raakt.

  Verder is de regelaar voorzien van een afblaasveiligheid, hoofd- en spoelafsluiter, een drukinstelknop en een manometer voor de cilinder- en de procesdruk. Via een additionele rvs leiding van 6mm kan de regelaar aangesloten worden op de laser.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-040-Dubbel-traps-regelaar-special-laser-C200_2.pdf

 • Waterstof lektest

  Voor een nauwkeurige lekdichtheidsbepaling van een gasinstallatie gebruikt Combigas waterstof leakdetectie-apparatuur. Met de leakdetector type ‘Sensistor 9012 XRS’ en de ‘Tracy’ kunnen lekkages in gassystemen zeer nauwkeurig opgespoord worden.

  Naast lekkages kan er ook sprake zijn van diffusie in het gassysteem, die een nadelige invloed heeft op de gaskwaliteit. Diffusie wordt veroorzaakt door verontreinigingen vanuit de buitenlucht. Deze verontreiniging komt in het gassysteem via appendages en/of verbindingen. Deze zogenaamde ‘mini’ lekkages worden bij een standaard lekdichtheidsbepaling (waar alleen drukdaling over een tijdseenheid gemeten wordt) niet opgemerkt.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-041-Waterstof-lektest-1.pdf

 • Ontwerp, realisatie en onderhoud van medische gassystemen

  PI-K 042 Ontwerp realisatie onderhoud medische gassystemen

  Combigas is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van medische gasinstallaties. Al jaren gebruiken we onze eigen werkmethodiek bij het ontwerpen, installeren en opleveren van dergelijke installaties. Deze werkmethodiek is op kwaliteit gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001 versie 2008.

  Onze werkmethodiek is gebaseerd op de NEN-EN-ISO 7396-1 versie 2007, die bedoeld is om de kwaliteit te borgen van het ontwerp, de aanleg en de in bedrijfstelling van pijpleidingsystemen voor transport van medische gassen.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-042-Ontwerp-realisatie-onderhoud-medische-gassystemen.pdf

 • HB 6.2 SIGNALERINGSUNIT versie 1

  De signaleringsunit HB 6.2 is uiterst geschikt om, in combinatie met contactgevers, de status van uw gasdistributiesysteem op afstand te bewaken. Denk hierbij aan inhoudssignalering van uw gascilinders, gaspakketten en bulk tank en het bewaken van uw leidingdruk.

  Als contactgevers kunnen zowel (druk)schakelaars alsook contactmanometers in NO of NC uitvoering worden aangesloten. Wanneer het contact wordt verbroken (NO) of gemaakt (NC), volgt er een optisch – en akoestisch signaal.

  Het akoestisch signaal kan worden onderdrukt middels de resetknop. Het optisch signaal verdwijnt wanneer het contact is hersteld.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-043-HB-6.2-signaleringunit-V1.pdf

 • Gasvoorverwarmer

  De gasvoorverwarmer 500 /1000 watt is geschikt voor technische, medische en zuivere niet-corrosieve gassen en niet-brandbare gassen, met een werkdruk tot max. 200 bar.

  De voorverwarmer wordt direct geplaatst in de hogedrukleiding, tussen de cilinderbatterij en de drukregelaar en voorkomt bevriezing van de drukregelaar. De gasvoorverwarmer werkt zonder warmte overdraagbare vloeistoffen, waardoor de onderhoudsinterval aanzienlijk verkleint wordt.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-047-Gasvoorverwarmer.pdf

 • HB 6.7 SIGNALERINGSUNIT versie 1

  De signaleringsunit HB 6.7 is uiterst geschikt om, in combinatie met contactgevers, de status van uw gasdistributiesysteem op afstand te bewaken. Denk hierbij aan inhoudssignalering van uw gascilinders, gaspakketten, bulk tank of om uw leidingdruk te bewaken.

  Als contactgevers kunnen zowel (druk)schakelaars alsook contactmanometers in NO of NC uitvoering worden aangesloten.

  Wanneer het contact wordt verbroken (NO) of wordt gemaakt (NC), volgt er een optisch en akoestisch signaal.  Het akoestisch signaal kan worden onderdrukt middels de resetknop. Het optisch signaal verdwijnt wanneer het contact is hersteld.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-048-HB-6.7-signaleringunit-V1.pdf

 • Gevarensymbolen gascilinderopslag

  Bij de gascilinderopslag waar gascilinders worden opgeslagen of cilinders zijn aangesloten op een gasdistributiesysteem moet de aard van het gevaar van het gas zijn aangegeven. Hiervoor gebruiken we gevarenaanduidingen, conform 92/58/EEC en de CLP. Conform de PGS 15 moeten deze symbolen zichtbaar zijn aangebracht, nabij de gascilinders voor de gebruiker en hulpverlenende instanties.

 • Inspectie- en onderhoudsadvies (NEN EN 15001-2 en NEN-EN ISO 7396-1

  Inspectie- en onderhoudsadvies op basis van NEN EN 15001-2 en NEN- EN ISO 7396-1 voor medische- en technisch-industriële gasdistributiesystemen.

  Niet van toepassing voor aardgas, compressor- en vacuümsystemen, alsmede cryogene gastanks (bulk).

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-051-Inspectie-en-onderhoudsadvies-gasdistributiesystemen.pdf

 • Doseerventiel V50

  De doseerafsluiter uit de serie HiQ® Redline V50 is bijzonder geschikt voor speciale gassen waarbij hoge eisen gesteld worden aan kwaliteit, lekdichtheid en veiligheid. 

  De doseerafsluiter heeft een ergonomisch ontwerp en is heel flexibel. Het is leverbaar in een haakse of rechte uitvoering, beide in twee materiaalsoorten: messing of rvs voor gassen met corrosieve eigenschappen of voor gebruik in een corrosieve omgeving.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-052-Doseer-afsluiter-V50.pdf

 • Drukregelaar Gloor

  Deze hogedrukregelaar is geschikt voor het reduceren van de druk in de gasverpakking naar de gewenste werk- of leidingdruk. De regelaar is leverbaar als cilinderdrukregelaar ( ideal serie) en als batterijdrukregelaar (B51 serie) met een grote verscheidenheid aan regelbare werkdrukken.

  Door haar ergonomisch gevormde handwiel is ze eenvoudig instelbaar op de gewenste druk.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-053-Drukregelaar-Gloor.pdf

 • Semi automatische cilindercentrale CEN propaan

  Een compacte cilindercentrale voor twee of meer cilinders die op basis van drukverschil automatisch overschakelt wanneer een zijde leeg raakt. Speciaal ontworpen voor propaan en aanverwante gassen, die gebruikt worden voor een continue proces.

  De CEN serie wordt geleverd in een complete uitvoering bestaande uit: spoel- en hoofdafsluiters, overdrukventiel en handel om de voorkeurszijde te bepalen. Het geheel is gebouwd op een aluminium montageplaat. Eventueel leverbaar met inductieve contactmanometers (/C versie) voor inhoudssignalering op afstand.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K-056-Cilindercentrale-CEN-Propaan.pdf

 • Semi-automatische cilindercentrale Combigas-CGS-A-060 / 300-2-10

  Semi-automatische cilindercentrale Combigas-CGS-A-060 / 300-2-10Als een ononderbroken gasstroom is vereist voor uw proces is deze compacte cilindercentrale de optimale keus als bronopstelling. Er kunnen 2 of meer cilinders op deze bronopstelling worden aangesloten. Als één van de centrale leeg is, schakelt deze automatisch over naar de volle zijde. Dit waarborgt een continue gastroom. Na het verdraaien van de selectieknop (bijvoorbeeld pijl L → R) en het verwisselen van de lege cilinder zal de automaat wederom naar links omschakelen, als de rechter zijde leeg is. De pijl geeft dus aan welke zijde in gebruik is, de andere zijde staat stand-by. Door de hoogwaardige materialen blijft de kwaliteit van het gas gewaarborgd, zelfs tot een gaskwaliteit 6.0. (ofwel 99,9999% zuiverheid)

  Dit manifold is zeer compleet en is standaard voorzien van hoofd- en spoelafsluiters. Hierdoor kan de lucht die tijdens een cilinderwissel is geïntroduceerd weggespoeld worden, zonder de procesvoering te verstoren. De tweetraps drukreductie zorgt voor een stabiele druk in de distributieleiding. Daarnaast zijn diverse opties te leveren, zoals contactmanometers; daarmee is inhoudssignalering op afstand mogelijk. Om specifieke processituaties te beschermen, kan een gecertificeerde veiligheid geïntegreerd worden. Combigas raad voor deze centrale een periodiek inspectie- en onderhoudsadvies aan op basis van NEN-EN 15001-2 en NEN-EN ISO 7396-1; zie voor details productblad PI-K.051.

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K 076 Cilindercentrale CGS-A-060 of 300-2-10.pdf

 • Afsluiter Combigas-SPEC/HighEnd CGS of CGH-MV-300-2 poorts

  Om een gasstroom te kunnen afsluiten, is een afsluiter een simpele maar essentiële component. De afdichting is gebaseerd op een metalen membraamtechnologie voor een optimale afsluiting. De afsluiter is handbediend en heeft 1 ingang en 1 uitgangspoort. (meerpoorts uitvoeringen zijn beschikbaar)

  Door de compacte uitvoering is dit model breed inzetbaar. De afsluiter kan zowel in een leiding als ook op een plaat gemonteerd worden. De afsluiter heeft een duidelijke indicatie van groen of rood om te zien of de afsluiter geopend of gesloten is. Verder is door de indicatie op de knop intuïtief duidelijk naar welke kant de knop gedraaid moet worden om de afsluiter te openen of te sluiten. De geribbelde kunststof knop zorgt voor een goede grip waardoor de afsluiter gemakkelijk te bedienen is. Combigas raad voor deze centrale een periodiek inspectie- en onderhoudsadvies aan op basis van NEN-EN 15001-2 en NEN-EN ISO 7396-1; zie voor details productblad PI-K.051. De uitvoering SPEC is een messing verchroomde uitvoering(CGS); de HighEnd is een RVS uitvoering(CGH).

  Download het productinformatieblad  ⇨ PI-K 077 Afsluiter CGS of CGH-MV-300-2 poorts

 • Vragen?

  Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact via het contactformulier of telefonisch via 038 – 46 00 200

 • Gezondheidszorg

  Combigas is dé specialist op het gebied van medische gasdistributie in o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen en medische centra.
  Naar medische gasdistributie
 • Industrie

  Combigas beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van gasdistributie voor industriële toepassingen.
  Naar industriële toepassingen
 • Laboratoria

  Combigas is uw partner als het gaat om engineering, ontwerp, aanleg en onderhoud van de gaslogistiek in uw laboratorium.
  Naar laboratoriumtoepassingen